Dag Lezer

 

November: het is koud, het regent en het stormt. Tijd voor binnenactiviteiten! En tijd voor het gezellig maken van je huis.

Binnenkort komt de Sint weer naar Nederland, ook al is daar nu veel discussie over. Maar ook los van de Sint worden er kadootjes uitgedeeld: zo zou in de bouw de BTW per 1 maart weer naar 21% gaan, maar dit tarief blijft verlaagd tot 1 januari 2015.  Een verbouwing in 2014 valt daardoor goedkoper uit, de BTW blijft ook volgende jaar staan op 6%!

Als BONUS krijg je in november ook een kadootje van ons: bij aanvraag van een Feng Shui-verbouwingsconsult je krijg 10% korting op de consultprijs. Deze actie loopt tot 1 december en geldt tevens voor nieuwbouwconsults. Kijk voor meer info en inspiratie op onze verbouwingspagina.   

Scherpe hoeken

Let als je gaat (ver) bouwen eens op het volgende: ga je voor recht en strak of wil je dat de uitstraling van je huis wat zachter wordt?

Scherpe hoeken – van gebouwen, verkeersborden, maar ook van binnenwanden en meubilair- worden in Feng Shui ‘ giftige pijlen’ genoemd. Scherpe hoeken leveren Sha Qi (negatieve energie) en moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. De beste manier om het effect van een giftige pijl te bestrijden is om de pijl af te ronden of om te buigen. Omdat dit helaas niet in alle gevallen mogelijk is kun je kijken of je er iets voor kunt zetten, zoals bijvoorbeeld een muurtje of een bossage. Of een plant in het interieur. De pijl wordt dan als het ware geblokkeerd.

Nog beter is het om vanaf het begin te werken met ronde(re) vormen, zoals je kunt zien op de plaatjes hieronder. Nog steeds strak, maar net even iets vriendelijker.

feng-shui-woonkamer-voor-consuilt feng-shui-ronde-bouw-hoeken

Gezien op de DDW: ronde vormen in metselwerk. Bricking pattern van Marina Savochkina. www.marinasavochkina.com

Prachtige afgeronde hoeken in Eindhoven.

 Meer over giftige pijlen kun je lezen in ons blog.

Tips en advies: Feng Shui en verbouwen

  • Als je gaat verbouwen veranderen de energiestromen in je woning. Houd hier rekening mee en voorkom verrassingen achteraf.

    Vraag in november een Feng Shui-verbouwconsult aan en ontvang 10 % korting op de consultprijs. Deze aanbieding geldt alleen voor abonnees van de nieuwsbrief en alleen in november!

  • Ben jij één van de gelukkigen die een huis gaat (laten) bouwen op een vrije kavel?

    Kijk eens op de site van de architectuurguide, hét platform voor architectuur in particulier opdrachtgeverschap, met meer dan 430 architectenpresentaties http://www.architectuurguide.nl

  • Een overzicht van alle bouwkavels in Nederland vind je op bouwkavelsonline.

  • Wil je (ver)bouwen met natuurvriendelijke materialen? Denk eens aan stucen met leem. Leem heeft een  goede vochtregulerende werking en met leem kun je alle vormen maken die je wil. Meer voordelen en info vind je op www.leemstuc.nl.

Meer tips en advies over Feng Shui en verbouwen vind je in ons blog en op Facebook. Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar vrienden en bekenden uit jouw netwerk.

 
facebook ‘Like’ onze Facebookpagina
 blogspot  lees ook ons blog voor meer tips en inspiratie. twitter volg ons op Twitter @slatius
Slatius Feng Shui | i-phone: 06-52659098 | email: info@slatiusfengshui.nl | Angelique Slatius en Pieter Verweij 2013
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dat kunt je je hier afmelden.  Je wordt dan uit ons adressenbestand verwijderd.