Hoi Lezer

 

De lente is nu echt doorgebroken en het wordt tijd om de tuin in te gaan.  Of om je terras schoon te maken en te verfraaien. Heb je geen verstand van tuinieren of heb je geen inspiratie? Kijk dan eens op de website van tuinatelier Herman en Vermeulen. Martine Herman en Marilene Vermeulen geven tuinadvies, maken tuinontwerpen en beplantingsplannen. Ook begeleiden ze de aanleg van je tuin en komen ze op tuinvisite. In januari van dit jaar zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met dit inspirerende tuinatelier. Het tuinatelier biedt een passend vervolg op onze Feng Shui-tuinadviezen en we zijn heel enthousiast over de samenwerking. Feng Shui tips voor in de tuin vind je op onze Facebookpagina.

Feng Shui in en om het huis

Vorig jaar kwam er een vraag van een gezin uit Soest voor een Feng Shui consult voor het huis en de tuin. De vraag was hoe ze meer balans in hun huis konden krijgen zodat de energie beter zou gaan stromen. Omdat de omgeving bepaalt hoe de energie op het huis afkomt is het belangrijk om ook naar de tuin te kijken. We hebben een Feng Shui-advies voor de tuin opgesteld en als vervolg hierop heeft het tuinatelier van Martine Herman en Marilene Vermeulen een prachtig ontwerp gemaakt voor de voor- en de achtertuin.

De voortuin ligt op het zuidwesten en hoort bij het element aarde. Het element vuur versterkt de voortuin. Vrolijk gekleurde, uitbundige bloemen, gecombineerd met mooie groentesoorten zoals gekleurde snijbiet maken een ‘ vurige tuin’ van de voortuin en versterkt het element aarde. Een halfhoog stenen muurtje, een aarde-element, begrenst de tuin. In de achtertuin op het noordoosten is gebruik gemaakt van vloeiende lijnen, rustige kleuren en materialen. Een plek om te aarden en tot rust te komen.

Meer info over deze tuinen vind je op www.hermanvermeulen.nl

fegn shui bouw  
de indeling van de voortuin    de indeling van de achtertuin
schets van de achtertuin

 

Tips en advies: Feng Shui in de tuin

Wist je dat Feng Shui-principes een groot effect kunnen hebben in de tuin? Goede Feng Shui in de tuin levert Sheng Qi (positieve energie) op voor je huis! Water als sierelement in de tuin is een mooi voorbeeld van goede Feng Shui, het staat voor rijkdom en voorspoed.

Zorg er wel altijd voor dat het water schoon is en werk het liefst met stromend water. Stilstaand, vies water  levert Sha Qi (negatieve energie).

Het element water past goed bij een tuin op het noorden, het zuidoosten en op het oosten

 
facebook ‘Like’ onze Facebookpagina
 blogspot  lees ook ons blog voor meer tips en inspiratie. twitter volg ons op Twitter @slatius
Slatius Feng Shui | i-phone: 06-52659098 | email: info@slatiusfengshui.nl | Angelique Slatius en Pieter Verweij 2013
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dat kunt je je hier afmelden.  Je wordt dan uit ons adressenbestand verwijderd.