Dag Lezer

 

Over drie weken begint de zomer. Officieel dan. En dat terwijl de lente nog niet eens is doorgebroken. Door alle regen staat alles wel mooi in bloei en zijn de kleuren prachtig. Buiten is het groen. De kleur groen geeft een gevoel van balans, rust én energie. Bovendien staat groen voor genezing.

Uit onderzoek blijkt dat patiënten die een operatie hebben ondergaan, sneller herstellen als ze op een kamer liggen met uitzicht op natuur dan patiënten die op een blinde muur uitkijken. Vergelijkbare resultaten werden gevonden in werk-situaties: bij uitzicht op een groene omgeving functioneren werknemers beter dan bij uitzicht op een blinde muur.

De energie en de kleuren van de natuur hebben blijkbaar een helende werking. Bovendien heeft kleur effect op je humeur. Dus blijft het buiten nat en somber? Breng dan meer kleur aan in je huis of op je werkplek!

Feng Shui en kleur

Het toepassen van de juiste kleuren draagt bij aan een goede energiebalans in een ruimte. In een yinruimte zoals bijvoorbeeld een slaapkamer kun je het beste yinkleuren toepassen. Denk dan aan groen, bruin (beige) en blauw.

Een teveel aan yangkleuren werkt energieopwekkend en is niet bevordelijk voor de nachtrust. Uiteraard is het niet verboden om yangkleuren te gebruiken, maar houd het bij accenten zoals een dekbedovertrek met felle kleuren erin of een afbeelding aan de muur in vrolijke kleuren.

Op plekken waar meer yangenergie gewenst is, zoals bijvoorbeeld in de woonkamer of in de tuin, pas je yangkleuren toe. Yangkleuren zijn rood, oranje en geel. Houd het bij rood in het interieur bij kleuraccenten, omdat rood een vrij dominante kleur is.

feng-shui-slaapkamer-oranjewand
kleuraccenten in de slaapkamer
zwart is een accentkleur vrolijke yangenergie rond de entree

 

Tips en advies: Feng Shui kleuroverzicht : Oranje

Oranje is een vrolijke, sociale kleur die optimisme, vertrouwen en enthousiasme stimuleert. De kleur is een menging van geel en rood en hoort bij het element vuur.

Oranje wordt met vrouwelijke energie geassocieerd en is zachter is dan de stimulerende, mannelijke energie van de kleur rood.

Je kunt de kleur oranje gebruiken  voor het activeren van de yangenergie van de woonkamer, maar je kunt het  in een afgezwakte vorm ook  toepassen in een baby- of kinderkamer. Of om de werkplek extra energie te geven!

Pas oranje toe op plekken waar extra vuur nodig is of om een positieve aarde-energie te versterken. Een negatieve metaalenergie wordt door het toepassen van oranje accenten afgezwakt.

Een overzicht van alle kleuren vind je terug op onze Facebookpagina en op ons blog.  In de maand juni behandelen we het thema kleur.

Vergeet niet deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

 
facebook ‘Like’ onze Facebookpagina
 blogspot  lees ook ons blog voor meer tips en inspiratie. twitter volg ons op Twitter @slatius
Slatius Feng Shui | i-phone: 06-52659098 | email: info@slatiusfengshui.nl | Angelique Slatius en Pieter Verweij 2013
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dat kunt je je hier afmelden.  Je wordt dan uit ons adressenbestand verwijderd.