Hoi Lezer

 

Op 10 februari is het jaar van de slang begonnen, het jaar van de water-slang om precies te zijn. De slang is het symbool van yin-energie (koel /vrouwelijk)en gaat gepaard met sterke onderstromen.  De slang is een wijs teken, mysterieus en spannend. Creativiteit is belangrijk in het jaar van de slang. We maken plaats voor nieuwe (persoonlijke) ontwikkelingen, waarbij samenwerking, verbinding en aandacht voor het geheel belangrijke onderdelen zijn. Een interessant artikel over het jaar van slang in relatie tot je gezondheid lees je hier.

feng-shui-snake

In Feng Shui betekent  een jaarwisseling een verandering van de activiteit van de energiestromen, de Qi. In elk Chinees jaar is een bepaalde energiestroom actiever dan in een ander jaar. In het jaar van de slang een positieve én een negatieve Qi.In een Feng Shui basisconsult wordt snel duidelijk waar welke energiestroom actief is en wat het betekent voor de energie in de ruimte. Als je weet waar de actieve Qi-flow van dit jaar zich bevindt kun je daar rekening mee houden door deze Qi extra te versterken of af te zwakken.

Sta je op het punt iets nieuws te beginnen en wil je dit jaar niet voor verrassingen komen te staan? Vraag dan een Feng Shui-basisconsult aan en maak van 2013 jouw jaar! Kijk op meer informatie over onze verschillende consults op onze consultpagina

BTW verlaging in de bouw

Per 1 maart gaat de tijdelijke BTW verlaging in op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen. De BTW gaat van 21 naar 6%, een forse verlaging dus. De maatregel is een jaar geldig en loopt tot 1 maart 2014. In de praktijk betekent deze BTW verlaging dat het verbouwen of renoveren van een bestaande woning een stuk goedkoper wordt. Ook voor woningisolerende maatregelen en het aanbrengen van zonnepanelen is deze maatregel van toepassing. Particulieren kunnen bovendien ook in 2013 nog in aanmerking komen voor subsidie op de aankoop van zonnepanelen.

fegn shui bouw Wil je je huis verbouwen volgens Feng Shui- richtlijnen? Kijk voor een paar geslaagde verbouwingen op onze bouw&verbouwpagina.

Soms is verbouwen helemaal niet nodig en is modernisering al voldoende!
De badkamer voor modernisering   De badkamer na modernisering   

 

Tips en advies: Feng Shui bij verbouwingen

  • Wees je er van bewust dat de energiestromen in je huis (kunnen) veranderen als je gaat verbouwen.
  • De meest stabiele vorm in Feng Shui in de rechthoek. Onrust en irritatie beginnen vaak bij uit-en aanbouwen die een rechthoekige basisvorm aantasten.
  • Heb je toch een plattegrond met een onregelmatige vorm? Probeer de vorm dan buiten af te maken, bijvoorbeeld met een pergola of een afwijkende bestrating.

blogspot  Om de week verschijnt er op dinsdag een artikel op ons blog voor nog meer tips en inspiratie.

 
facebook ‘Like’ onze Facebookpagina en maak kans op een gratis Feng Shui consult
  twitter volg ons op Twitter @slatius
Slatius Feng Shui | i-phone: 06-52659098 | email: info@slatiusfengshui.nl | Angelique Slatius en Pieter Verweij 2013
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dat kunt je je hier afmelden.  Je wordt dan uit ons adressenbestand verwijderd.