Feng Shui Werkkamer

consult

feng shui analyse consult werkkamer na

voor

feng shui analyse consultwerkkamer voor

na

feng shui analyse consult werkkamer na

na

Feng Shui werkkamer

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Als ZZP-er met een eigen bedrijf, maar ook mensen in loondienst hebben vaak een werkplek thuis. Dit scheelt reistijd en filestress. En bovendien is het vaak rustiger dan op kantoor.

Het is belangrijk voor jezelf een prettige werkplek te creeëren, helemaal als je er veel tijd doorbrengt. Een goede werkplek of werkkamer geeft rust en maakt dat werken leuk blijft. Een goede werkruimte is de basis voor het functioneren van een succesvolle ondernemer. Door gebruik te maken van een positieve energiestroom zal het werkplezier alleen maar vergroot worden!


Een voorbeeld van een Feng Shui-werkkamerconsult:

Voor een opdrachtgeefster uit de buurt van Assen was het de hoogste tijd om haar werkkamer grondig aan te pakken. Heleen is tekstschrijfster en werkt vanuit huis. Een fijne werkkamer is voor haar dan ook heel belangrijk. Heleen heeft de laatste jaren veel blessureleed gehad en vroeg zich af of Feng Shui bij kon dragen aan een beter werkklimaat. Meer comfort en meer rust waren de grootste wensen van Heleen. En verder wilde ze heel graag een wand vol boeken, maar ze dacht dat dit niet zou passen in verband met de positie van haar bureau.

Allereerst hebben we Heleen uit haar werkhoek geplukt. Ze bleek al 10 jaar in een voor haar ongunstige richting te werken en ook nog met haar rug naar de deur. Door haar bureau op een andere plek te zetten werkt ze nu in een voor haar gunstige richting, met bovendien zicht op de deur. De vergader-/lestafel heeft een flexibele positie gekregen. De opstelling kan veranderd worden al naar gelang de behoefte. Door te schuiven met de tafels kwam er ruimte voor een grote boekenkast, die de gehele wand van boven tot in beslag neemt. Alle boeken kan Heleen hier in kwijt.

Voor de kleur van de kamer is een aquatint gekozen, een kleur die de houtenergie in de kamer versterkt. Ook op de vloer en in de boekenkast komt deze kleur in verschillende nuances terug. Op deze manier wordt de kamer één geheel. Het effect is een rustige, zachte uitstraling, een sfaar waar prettig in gewerkt kan worden. Voor het comfort is er vloerverwarming aangelegd en zijn de wanden geïsoleerd. Verder is het verlaagde plafond met de TL-verlichting verwijderd, zodat de kamer nu veel hoger is geworden en het harde licht is verdwenen.

Al met al een geslaagde metamorfose. Niet alleen is de ruimte ruimer, lichter en rustiger geworden, Heleen zit nu ook veel prettiger te werken. Zonder blessures. En met meer plezier.

Dit blijkt ook uit haar reactie:

“Ik zie alleen maar voordelen. De ruimte is nu rustig en harmonieus, met een hoog plafond en veel licht. En veel mogelijkheden qua indeling.
Erg handig als je een ruimte voor verschillende doeleinden wilt gebruiken.“