Feng Shui woning verkoop

verkoop

feng shui verkoop woonkamer voor

voor


feng shui verkoop woonkamer na

na


feng shui verkoop keuken voor

voor


feng shui verkoop keuken na

na


Feng Shui verkoopconsult

Een geslaagd voorbeeld van een Feng Shui-verkoopconsult is deze vrijstaande woning die gebouwd is in de jaren zeventig van de vorige eeuw.
Een kenmerk van die tijd is dat er veelvuldig hout werd toegepast. Met houten vloeren en houten plafonds was dit element dan ook goed vertegenwoordigd in de woning. In 1997 is er een aanbouw gemaakt aan de achterkant van de woning, maar deze aanbouw leek niet mee te doen met de rest van het huis. In de aanbouw was de sfeer een stuk koeler, veel meer yin dan in de rest van de woning waar een warme yang-energie hing.

De bewoonster hield van mooie spullen, maar veel meubels en accessoires in het interieur waren zwart en donker. In een verkoopconsult hebben we de woning in balans gebracht door de uitbouw meer bij de oorspronkelijke woning te betrekken en bepaalde elementen toe te voegen of te versterken op plekken waar dat nodig was.

In de hal hebben we meer aarde toegevoegd om het thuisgevoel bij binnenkomst te versterken en in de woonkamer hebben we gespeeld met de elementen om er meer expressie aan te geven.
De keuken is versterkt met houtelementen en -kleuren. In de badkamer zijn extra waterelementen toegevoegd. Beide ruimtes zijn daardoor veel sterker geworden.

De slaapkamer is aantrekkelijker gemaakt met accenten in de kleuren bruin en groen en heeft zo en sterkere relatie gekregen met de aangrenzende tuin.

De woning was binnen een maand verkocht.

Een mooi artikel over het succesvol toepassen van Feng Shui in de woningverkoop stond in het blad Vastgoed, een onafhankelijk tijdschrift voor makelaar. Het consult van de hierboven beschreven woning is daarin als voorbeeld gebruikt. Lees hier het artikel.feng shui verkoop woonkamer voor

© fotografie: In the Picture voor Jonker Huiswerk
feng shui verkoop woonkamer voor