Feng Shui Verbouwing

consult

feng shui analyse consult bouw en verbouw na

voor


feng shui analyse consult bouw en verbouw voor

na


feng shui analyse consult bouw en verbouw na

na

Feng Shui verbouwing - ruimtelijkheid onder het dak.

Een opdrachtgever in Midden-Nederland heeft Slatius Feng Shui gevraagd een plan te maken voor de herindeling van de zolderruimte volgens Feng Shui-richtlijnen. In de grote ruimte moesten een (kinder)slaapkamer en een werkruimte worden gerealiseerd, met elk een eigen sfeer.

Uit de analyse bleek de beste plek voor de kinderslaapkamer aan de voorkant van de woning te liggen en dat de werkruimte het meest tot zijn recht kwam aan de achterzijde. We hebben de verdieping opgesplitst in een open gedeelte, waarvan een deel wordt gebruikt als werkruimte, en een bijzondere kamer die met behulp van een schuifdeur afgesloten wordt van de rest van de verdieping. Op de houten ondervloer hebben we op de hele verdieping een kurkvloer gelegd. Duurzaam, geluidsisolerend, milieuvriendelijk en warm.

De werkruimte

Het open gedeelte is praktisch ingedeeld, waarbij de sfeer en ruimtelijkheid van de verdieping zoveel mogelijk in stand is gehouden. Zo is de hoogte nog steeds voelbaar en is de balkenconstructie in het zicht gebleven. De verwarmingsketel is weggewerkt in een mooie houten kast, met heel veel opbergruimte. Ondanks de openheid van de ruimte is er toch een knus plekje gecreeërd waar de opdrachtgever ongestoord kan werken. De energie van de ruimte wordt versterkt door hout-elementen en dat zit wel goed met de kast en de knieschotten!

De slaapkamer

De kinderslaapkamer heeft een aparte plek gekregen op de zolderverdieping. Aan de voorkant zit een raam voor het uitzicht en voor de lichtinval is er een nieuw dakraam geplaatst, hoog in de ruimte. De hoogte maakt de ruimte heel bijzonder en maakt dat deze kamer voor elke leeftijd iets anders te bieden heeft. Voor Amélie een waar feest, deze kamer!

Uitgevoerd door:
Stender Bouw, Culemborg
Verkade Installatietechniek, De Meern