Feng Shui Praktijkruimte

consult

feng shui analyse consult praktijkruimte hal

entreehal

feng shui analyse consult praktijkruimte wachtkamer

wachtkamer

feng shui analyse praktijkruimte onderzoekskamer

onderzoekskamer


Feng Shui praktijkruimte

Voor een huisarts(en)praktijk in Den Bosch heeft Slatius Feng Shui advies gegeven over de herindeling en de inrichting volgens Feng Shui-richtlijnen. Als onderlegger voor ons werk hebben we het ontwerp van een collega-architect gebruikt.

Wij hebben een analyse gemaakt van het pand en onderzocht waar de goede en de minder goede plekken liggen in het pand. Vervolgens hebben wij advies gegeven hoe, met behulp van de vijf elementen, de goede Qi versterkt kan worden en de minder goede Qi afgeremd kan worden.

Entree

Het belangrijkste van een bedrijfsruimte is de entree. De manier waarop de Qi binnenkomt is bepalend voor de verspreiding ervan in het pand. Onze opdrachtgever heeft het grote geluk dat de entree zich in een sector bevindt waar een zeer positieve Sheng Qi actief is.

Sheng Qi staat voor (zakelijk) succes en is voor een bedrijfspand de beste plek voor de ingang! De positieve houtenergie wordt versterkt door de mooie zacht-groene wanden en de donkergroene kleur van de voordeur. Een houten windgong zorgt bij binnenkomst bovendien voor een prettig welkomsgeluid.

Wachtruimte

De harmonieuze sfeer wordt doorgezet in de wachtkamer. Geen stress en een ongemakkelijk gevoel, maar een fijne ruimte waar je rustig kunt wachten tot je aan de beurt bent. Vanuit de wachtkamer heb je een mooi overzicht over de praktijkruimte en kijk je uit op een prachtige wandschildering.

Spreekkamers

De twee spreekkamers zijn neutraal van opzet, met ruimte voor het anamnese-gesprek en een apart onderzoeksgedeelte. Het spreekgedeelte heeft een rustige en functionele uitstraling gekregen. In het onderzoeksgedeelte zijn warme kleuren toegepast om een aangename sfeer te creeëren.

Toen de praktijk net geopend was wilde een meisje na het bezoek aan de dokter nog graag even terug naar de wachtkamer : " Mag ik nog even terug om iets af te maken? Ik vind het daar zo leuk!"